Vízpótló és víztározási lehetőségekről esett szó a projekt mezőtúri konferenciáján

A klímaváltozás káros következményeinek mérséklése a legfőbb célja az Európai Unió 530 millió forintos vissza nem térítendő támogatásával, a Magyar Állam társfinanszírozásával hamarosan befejeződő projektnek, amely a vízvisszatartás fejlesztésével a vízkészletek növelésére fókuszál.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság, a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság és a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság konzorciumában megvalósuló projekt keretében a Jászkunságban, a Hajdúságban és a Viharsarokban 7 helyszínen olyan fejlesztés előkészítése történik meg, amelyek összesített víztározási kapacitása meghaladja a 24 millió köbmétert. 

A projekt keretében vízügyi szakmai konferenciát rendezett a kedvezményezett konzorcium 2023. október 19-én Mezőtúron, a Városháza dísztermében.

A rendezvényt Szűcs Dániel, a házigazda város polgármester nyitotta meg, köszöntőt pedig Herczeg Zsolt, a térség országgyűlési képviselője mondott. Előadást tartott Dr. Nemes Gábor, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal főosztályvezetője, Takó Szabolcs, Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzat vízgazdálkodási referense, valamint Lovas Attila, a KÖTIVIZIG igazgatója.

Megszakítás